Előfizetői tartalom

Megdől egy régi paradigma? Már nem ördögtől való a költségvetési deficit

Portfolio
Az Egyesült Államokban központi témává vált a költségvetés helyzete, miután vészesen közeleg az adósságplafon megemelésének határideje és közben egyre több szó esik a Donald Trump által régóta ígérgetett adóreformról. Most az amerikai Fed 12 szövetségi bankjának egyike állt elő azzal a megállapítással, hogy a magas államadóssággal rendelkező és költségvetési stimulust alkalmazó országokat nem büntették a piacok jelentősen.

A fő üzenetA nemzetközi jegybankárok Jackson Hole-ban rendezett éves konferenciája alkalmából állt elő egy, Fiskális stimulus és költségvetési fenntarthatóság címet viselő elemzéssel Kansas City Fed bankja. A téma aktualitását az adja, hogy az amerikai törvényhozásnak októberig van ideje arra, hogy megállapodjon az adósságplafon emeléséről, különben a kormányzati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés