Előfizetői tartalom

Megmentették a vádeljárástól a korrupciós ügyekbe keveredett brazil elnököt

MTI
Az ellenzéknek nem sikerült megnyernie a szerdai szavazáson a brazil kongresszus alsóházi képviselőinek kétharmadát, hogy korrupciós vádak miatt indítsanak alkotmányos vádeljárást Michel Temer államfő ellen, és függesszék fel hivatalából az elnököt. Az 513 képviselő egyenként szavazott, és 172 ellenszavazatnál világossá vált, hogy a kezdeményezés elbukott.

Temert a vádak szerint megvesztegették. Az ügyészség szerint több mint 12 millió dollárnyi kenőpénzt fogadott el a világ legnagyobb húsfeldolgozójától politikai előnyökért cserében. Az ellenzék képviselői játékpénzzel teli bőröndökkel érkeztek az ülésterembe, s azt kiabálták, hogy "Temernek mennie kell!". Az elnök és jogászai tagadták, hogy Temer törvényt sértett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés