Előfizetői tartalom

Mennyire fertőző az orosz influenza?

Motyovszki Gergő, OGResearch
A magyar kormány "keleti nyitás" nevű külgazdasági stratégiája elvben üdvözlendő, hiszen növeli Magyarország kereskedelmének diverzifikációját, és segít több lábon állni akkor, mikor főbb nyugati kereskedelmi partnereink kereslete gyengélkedik. Érdemes azonban azt is megvizsgálni, hogyan teljesítenek mostanában azok az országok, amelyek - leginkább a történelmi örökségük miatt - már eddig is nyitottak voltak kelet felé. A poszt-szovjet térség országainak tapasztalatai alapján inkább szkeptikusak lehetünk az orosz kapcsolatok szorosabbá fűzésével kapcsolatban.

A sebezhető és gyenge orosz gazdaságról. 2015. január 1-jén hivatalosan is életbe lépett az Eurázsiai Gazdasági Unió (Eurasian Economic Union - EEU), mely Oroszország, Kazahsztán és Fehéroroszország alapításával indult, de már Örményország és Kirgizisztán is aláírták a csatlakozási megállapodást. Az EEU projekt célja, hogy az Európai Unió mintájára közös piacot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés