Előfizetői tartalom

Mi lesz, ha előttünk vezetik be az eurót a lengyelek és a bolgárok?

Portfolio
"Kell-e nekünk euró?" címmel zajlott beszélgetés a Figyelő mai TOP200 konferenciáján. A résztvevők egyetértettek abban, hogy nem kell elkapkodni a döntést, és a maastrichti kritériumok ma már egyáltalán nem elégségesek a bevezetés időpontjának meghatározásához. Abban mintha kis eltérés mutatkozott volna, kell-e többletkritériumokat állítanunk magunk elé, ahogy azt az MNB már megfogalmazta.

Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója azt mondta, szereti az EU-t és az eurót is, kérdés, mikor érdemes ez utóbbit bevezetni. A válasz az, hogy akkor, amikor az a magyar gazdaság számára a legtöbb hasznot termeli. Korábban konszenzus volt arról, hogy a maastrichti kritérium teljesítésének időpontja határozza ezt meg, ma már azonban - bár jól állunk a kritériumok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés