Előfizetői tartalom

Az egész régió növekedését fenyegeti a munkaerőhiány

Portfolio
A társadalmak elöregedése és a nyugat felé való kivándorlás miatt Közép-Európában egyre kevesebb a szabad a munkaerő, különösen a képzett munkavállaló. A régiós országok próbálnak választ adni a kihívásokra, azonban a megoldás leginkább az oktatás színvonalának javításában rejlik, amelynek eredményei ugyanakkor csak hosszabb távon jelennek meg. Éppen ezért valószínű, hogy a régió növekedési potenciálja középtávon vissza fog esni - írja a Financial Times.

A régiós országok döntéshozói igyekeznek választ adni a jelenlegi helyzetre, például mindenütt nagyot emeltek a minimálbéreken, de növekedhet a politikai nyomás is a multikon, hogy nagyobb béremeléseket adjanak. A pozsonyi Volkswagen-gyár dolgozóinak múlt heti hatnapos sztrájkja mellett Robert Fico szlovák miniszterelnök például nyíltan kiállt. Feltette a kérdést: miért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés