Előfizetői tartalom

Egy hajszálra van a bérmegállapodás a BKV-nál

Portfolio
Közel biztosra vehető, hogy pénteken megszületik a 2017-es bérmegállapodás a BKV menedzsmentje, illetve a két legnagyobb szakszervezeti tömörülés, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége között - tudta meg a Magyar Nemzet Bolla Tibortól, a fővárosi közlekedési társaság vezérigazgatójától. Ez esetben visszavonják a március végén bejelentett, majd azóta felfüggesztett sztrájkot is.

Bolla Tibor a lapnak megerősítette: az elviekben már elfogadott, összesen 15 százalékos béremeléssel kapcsolatban már csak egy apró részletkérdésben van vita. A januárig minden dolgozónak visszamenőlegesen járó 10 százalékos növekmény fölött ugyanis 5 százalékot differenciáltan osztanának szét, és az érdekvédők azt szeretnék, hogy annak zömét a legalacsonyabb fizetésűek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés