Előfizetői tartalom

Ez a baj: hiánycikk a munkaerő Magyarországon

Portfolio
Egyre több munkáltatónak okoz nehézséget megtalálni a megfelelő munkaerőt Magyarországon, amióta a 10 millió fős országból nagyjából félmillióan a magasabb fizetések reményében Nyugat-Európa felé vették az irányt. Mindez pedig kihat a gazdasági teljesítményre, a versenyképességre és a befektetői vonzerőre is - írja a Reuters. A hírügynökség több magyarországi munkáltatót is megkérdezett a problémáról, akik egyöntetűen a megfelelő szakemberek hiányára panaszkodtak. Úgy vélik, az oktatási rendszer átalakítása mellett lényegében arra lenne szükség, hogy Magyarország egy vonzó országgá és befektetési célponttá váljon, ahonnan a fiatalok nem akarnak elmenni, és ahova akik elmentek, visszatérnek.

A műszaki szolgáltatásokat nyújtó német TÜV Rheinland is minden követ megmozgatott, hogy egy speciális minőségellenőri pozícióra megtalálja a megfelelő mérnököt. Kettő és fél évébe telt. A mérnökökből különösen nagy a hiány. A cégek kénytelenek ahhoz folyamodni, hogy a versenytársaktól csábítsák el a munkaerőt nagyobb költségek mellett, vagy hogy időt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés