FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Nem a kivándorlás tehet a munkaerőhiányról

Az esélyegyenlőség-teremtés a munkavállaláson keresztül, avagy a kivándorlás, vagy itthon maradás volt a témája a Global Shapers Community Budapest Hub által csütörtökön rendezett interaktív panelbeszélgetésnek, amelyet a Davosban zajló Világgazdasági Fórumhoz kapcsolódóan szerveztek. A beszélgetés tanulságai szerint a kivándorlás csak bizonyos területeken járult hozzá a munkaerőhiányhoz Magyarországon, és a társadalmi, illetve munkaerő-piaci problémák kezelése és a versenyképesség javításának céljából egyértelműen az oktatásnak kell valami nagyon újat felmutatnia itthon, és azt is nagyon gyorsan.

Maradjanak vagy menjenek?Tíz évvel ezelőtt még nem öltött olyan jelentős méreteket a kivándorlás Magyarországon, mint az utóbbi években, egy eléggé új jelenségről van szó, ami 2010 óta gyorsult fel. Ekkor erősödött fel annyira, mint a többi újonnan csatlakozott EU-tagországban, mint Románia vagy a balti országok - mondta Hárs Ágnes, a KOPINT-TÁRKI vezető kutatója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés