Előfizetői tartalom

Szépen nőttek a magyar munkaadók létszámbővítési tervei

MTI
|
Portfolio
Az előző negyedévhez képest 5 százalékponttal, míg az előző év azonos időszakához képest7 százalékponttal nőtt a mostantól számított 3 hónapban a létszámbővítést tervező munkaadók aránya - derül ki abból a felmérésből, amelyet a Manpower ma közölt. A friss adatok szerint a munkaadók 14 százaléka tervez létszámbővítést a következő három hónapban, főként a vendéglátásban, a gyártás és a kereskedelem területén jellemző ez a tervezési hozzáállás.

A reprezentatív minta alapján, 750 magyarországi munkaadó megkérdezésével készített felmérés szerint a következő három hónapban a munkaadók 4 százaléka elbocsátással számol, 81 százalékuk nem tervez változást. A felvételt és elbocsátást tervezők arányának különbségéből számított Manpower munkaerő-piaci mutató értéke, szezonálisan kiigazítva, 11 százalék....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés