Előfizetői tartalom

Nagy pofont kapott a szélsőjobboldali jelölt a holland választásokon

Portfolio
Az iszlámellenes Geert Wilders Szabadságpártja (PVV) az első exit-pollok szerint csúnyán leszerepelt a mai hollandiai választásokon, legalábbis ahhoz képest, amilyen eredményt előzetesen vártak tőle. Mindössze 19 helyet sikerült megszereznie a 150 tagú országgyűlésben, amivel messze elmaradt a jelenlegi miniszterelnök, Mark Rutte 31 mandátumot szerző pártjától.

Nagyon úgy tűnik, hogy Hollandia nem lesz egy újabb dominó az Európai Unió esetleges szétesésében, legalábbis erre utalnak a magyar idő szerint este 9-kor lezárult holland választások utáni első exit-poll.A felmérés alapján a korábban nagy esélyesnek tartott, szélsőjobboldali Geert Wilders pártja mindössze 19 helyet szerezhetett meg a 150 mandátumból, ami nemhogy arra nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés