Előfizetői tartalom

Nagyot fékezett júliusban a magyar ipar

Portfolio
Júniushoz képest jelentős mértékben, 57,2 pontról 54,2 pontra csökkent a magyar feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (bmi) szezonálisan igazított értéke, ezzel pedig már második egymást követő hónapja gyengült érdemben a hazai ipar aktivitása - derült ki a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) ma közzétett elemzéséből.

Az MLBKT legfrissebb jelentése szerint júliusban folytatódott a magyar feldolgozóipari aktivitás gyengülése: a júniusi 57,2, pontról 54,2 pontra esett a feldolgozóipari bmi értéke, ami 7,7 ponttal alacsonyabb a májusi történelmi csúcsnál. A mutató romlása egyébként összhangban van az eurózónás folyamatokkal, igaz, a már megszokott módon a magyar bmi jóval nagyobb volatilitást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés