Előfizetői tartalom

Nem hiszed el: ebben az országban mindenki úszik a pénzben

Portfolio
Van egy ország Európában, ahol a költségvetés az elmúlt tíz évben átlagosan a GDP 11,3 százalékának megfelelő többletet produkált. Norvégia elsősorban az olajból gazdagodott meg, most a nemzeti össztermék közel 300 százalékának megfelelő vagyona van, ami majdnem 180 ezer dollárt (mintegy 47 millió forintot) jelent minden állampolgárra.

Nemrég jelent meg az OECD Government at a Glance kiadványa, melyből érdemes szemezgetni statisztikákat. Most Norvégiát vesszük górcső alá, hiszen egészen meglepő adatokat találunk az országról, melyek talán sokaknak meglepők lesznek. Elsőként nézzük a költségvetési egyenleg alakulását 2007 és 2016 között:Az elmúlt tíz évben átlagosan a nemzeti össztermék 11,3...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés