Előfizetői tartalom

Nem biztos, hogy Macron örül ennek a támogatásnak

MTI
|
Portfolio
Nicolas Sarkozy volt jobboldali államfő szerdán a centrista Emmanuel Macron támogatására kérte a franciákat az elnökválasztás második fordulójában, mert szerinte a szuverenista "Marine Le Pen megválasztása és a programjának végrehajtása nagyon súlyos következményekkel járna" Franciaország és a franciák számára. Ugyanakkor a jobboldal érezhetően már arra készül, hogy a júniusi parlamenti választások eredményére alapozva Macron "alatt" egy jobbközép kormányt alapíthasson.

Az exelnök a Facebookon közzétett közleményében leszögezte, hogy nem áll szándékában visszatérni a politikai életbe, de összefogásra kérte a jobboldalt és a politikai centrumot. A volt jobboldali elnök szerint a radikális jobboldali Nemzeti Front elnökének bejutása a május 7-i második fordulóba "politikai földrengést" jelent. Nicolas Sarkozy jelezte, hogy bár Emmanuel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés