Előfizetői tartalom

Nem történt még ilyen az állami intézményeknél

Portfolio
Júniusban 28,5 milliárd forinttal 76,4 milliárd forintra csökkent a költségvetési szervek tartozásállománya a Magyar Államkincstár adatai szerint. A Portfolio gyűjtése szerint ekkora havi adósságcsökkenésre nem volt példa. A tartozások csökkenése várható volt, hiszen a kormány június elejétől kezdte rendezni a kórházak adósságát.

Várható volt a csökkenésJúnius végére 76,4 milliárd forintra süllyedt a költségvetési szervek tartozásállománya, ami 2013 márciusa óta a legalacsonyabb összeg.Egy hónap alatt 28,5 milliárd forinttal lett alacsonyabb az adósságállomány a MÁK adatai szerint, amire korábban nem volt példa.A 76,4 milliárd forintból 7,7 milliárd forint szállítói finanszírozású, döntően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés