Előfizetői tartalom

Nincs igazán jól a magyar ipar

Portfolio
Tavaly novemberben az ipari termelés volumene 0,9%-kal haladta meg az előző havi szintet - erősítette meg az eső becslést a ma közzétett második becslésével a KSH. Ez összességében nem mondható rossz eredménynek, de a gyenge összképen alig változtat. Az éves alapú növekedés novemberben szerény: 0,6% volt, és az ipari trend továbbra is gyakorlatilag stagnálónak mondható, hiszen az év első tizenegy hónapjában mindössze 1%-os ipari termelésnövekedésről beszélhetünk. Reménysugár azonban a magyar ipar számára, hogy novemberben hirtelen jelentősen nőttek az új exportrendelések és így a rendelésállományi mutatók is emelkedtek.

Az októberi 2% után novemberben további 0,9%-kal nőtt havi alapon a magyarországi ipari termelés, ami örvendetes, de ha a termelési trendeket nézzük, akkor még ezzel is csak a nyár végi teljesítményéhez tudott visszakapaszkodni a szektor. Amint az alábbi második ábrán láthatjuk, a novemberi termelési szint kisebb a tavalyi tavasz szintjénél, és a 2015-ös ősz szintje körül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés