Előfizetői tartalom

Nyugdíjcsökkentést kapnak a nyakukba a görögök az EU-tól

Portfolio
Görögországnak sikerült megállapodnia európai hitelezőivel, illetve a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a 86 milliárd eurós mentőcsomag következő részletének lehívásához szükséges reformokról. A megegyezés egyik legfontosabb pontja, hogy a görög fél a korábbi tiltakozása ellenére végül belement egy újabb nyugdíjcsökkentésbe, vagyis jöhetnek a további megszorítások.

Görögországnak júliusban esedékes törlesztési kötelezettségeinek finanszírozásához égető szüksége van a 86 milliárd eurós, harmadik görög mentőcsomag következő részletére. Az intenzív tárgyalások már több mint fél éve folynak, a megállapodást eddig az európai hitelezők és az IMF közötti konfliktus, illetve a görög fél további megszorításokkal szembeni tiltakozása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés