Előfizetői tartalom

Padlógázzal a szakadékba, vagy vészfék a zuhanás előtt: mi lesz most a britekkel?

Portfolio
Néhány hete még olyan egyértelműnek tűnt az Egyesült Királyság útja: Theresa May vezetésével kilépnek az EU közös piacából, felszabadítják magukat az Európai Unió fennhatósága alól, és lehetőségük lesz saját kereskedelmi megállapodásokat kötni. Csakhogy közbeszólt az előrehozott választás, May hatalmi pozíciója meggyengült, ezért megnőtt a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság. A britek padlógázzal belehajtanak a szakadékba? Esetleg lesz valamilyen kereskedelmi megállapodás? Vagy feladják a kilépéspártiak követeléseit és a közös piac tagjai maradnak? A Financial Times cikkében összeszedett hat lehetséges forgatókönyvet.

1. Nincs megállapodásSemmiben nem sikerült megállapodni az EU-val, azaz a "padlógázzal a szakadékba" forgatókönyv lép érvénybe. Az Egyesült Királyságot többé már nem kötik az EU-s megállapodások, ezért fennálló nemzetközi kapcsolatait jogilag semmi nem fogja szabályozni. Ennek a káosznak a legnagyobb nyertesei azok lesznek, akik kezdettől fogva a leginkább keményvonalas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés