Előfizetői tartalom

Keményen visszaírt az MNB a Financial Timesnak

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank a kelet-magyarországi kastélyvásárlással, amely oktatási és szabadidős célokat szolgál, az európai jegybankok gyakorlatát követi azután, hogy a korábbi hét MNB-üdülőből 2009-re egy sem maradt a tulajdonában - többek között ezt hangsúlyozza az a Financial Times Beyondbrics véleményrovatában megjelent cikkre reagáló válaszcikk, amelyet pénteken tett közzé honlapján a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs vezetője. Hergár Eszter szerint az FT írásának több állítása pontosításra szorul és "nincs szó újságírói oknyomozás nyomán előkerült, eltitkolt információról". Emiatt leszögezi, hogy "A cikkben szereplő téves állításokból a szerző sajnos téves következtetéseket von le, és a szabadidőközpont megvásárlása nyomán egyenesen a kommunizmus visszatérésére céloz Magyarországgal kapcsolatban, félrevezetve ezzel a Financial Times olvasóit." Az alábbiakban a jegybanki válaszcikket változtatás nélkül közüljük.

Kapcsolódó cikkünk2014.08.07Luxuskastélyt vettek Matolcsyék2014.08.08Megvan, mennyit fizettek Matolcsyék a kastélyért"Tisztelt Szerkesztőség! Augusztus 11-én a Beyondbrics véleményrovatukban “Company resort makes its comeback at Hungary's central bank" címmel megjelent, Kester Eddie által jegyzett írásuk a Magyar Nemzeti Bankkal, elsősorban a magyar jegybank társadalmi felelősségvállalási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés