Előfizetői tartalom

Rég nem volt ilyen jó éve a világnak

Portfolio
Folytatódik idén a világgazdaság fellendülése, 2,9%-os növekedés várható, ami 2018-ban 3,1%-ra tovább gyorsulhat, így 2010 óta a legjobb éve lehet a világnak - olvasható a Fitch Ratings friss globális kitekintésében. A hitelminősítő szerint az erőteljesebb növekedés a fejlett és a fejlődő gazdaságok megfelelő szinkronjával érhető el.

A Fitch szerint a következő másfél évben alapvetően a szigorodó monetáris politika, illetve a munkaerőpiac növekedéstámogató helyzete határozhatja meg a világ gazdasági képét, emellett a kínai ingatlanpiacon 2015 óta tartó fordulat és a nyersanyagárak emelkedése is támogatja a növekedést. A márciusi előrejelzéshez képest a hitelminősítő szakemberei szerint az eurózóna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés