Előfizetői tartalom

Rohamosan fogynak a kínai arany- és devizatartalékok - Ez is Trump hibája!

Portfolio
November a várakozásokat is meghaladó mértékben, 3121 milliárd dollárról 3052 milliárd dollárra csökkent Kína deviza- és aranytartalékainak állománya - derült ki a ma közölt statisztikákból. Legutóbb 2011 márciusában rendelkezett kevesebb tartalékkal az ország, ráadásul pár hónapnyi stagnálás után újra elkezdett apadni: a novemberi esésben jelentős szerepe volt a Trump megválasztását követő dollárerősödésnek, a kínai jegybank ugyanis devizapiaci beavatkozással igyekezett tompítani ezt a folyamatot, ami - mint most kiderült - nagyon sokba került.

Több hónapnyi viszonylagos stagnálást követően novemberben ismét jelentősen, 3121 milliárd dollárról 3052 milliárd dollárra esett a kínai arany- és devizatartalékok állománya. A Reuters által megkérdezett elemzők ennél kisebb, 30 milliárdos csökkenésre számítottak. Legutóbb bő öt és fél éve, 2011 márciusában volt kevesebb nemzetközi tartaléka Kínának.A novemberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés