Előfizetői tartalom

Történet az elátkozott generációról - Akiknek nem sok esélyt adott az élet

Portfolio
A Credit Suisse a szokásos éves riportjában pár könnycseppet az ezredfordulósok miatt is elmorzsolt, akiket csak a "szerencsétlen generációnak" titulált. Az előző generációk számára ( X és a baby boomerek) ehhez képest minden maga volt a kánaán. Ezzel valószínűleg nem mindenki ért egyet, de nézzük meg, hogy a svájci bank mi miatt ad fel majdnem egy teljes generációnyi potenciális ügyfelet.

A fejlett piacokon az ezredfordulósók teljesen kifogytak a szerencséből. Hatalmas veszteségeket szenvedtek el a 2008-as válság idején, amit magas munkanélküliség követett, tovább tépázva a fiatalok lehtőségeit. Ehhez vegyük hozzá a növekvő diákhiteleket, a szigorodó hitelezési szabályokat, a magasabb ingatlanárakat, a növekvő vagyoni egyenlőtlenséget, és meg is kapjuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés