Előfizetői tartalom

Trump: Nincs értelme ítélkezni az első 100 napomról

MTI
|
Portfolio
Donald Trump szerint "nincs értelme" annak, hogy értékeljék elnökségének első száz napját, mert ez csak egy mesterséges korlát és egyébként is az ő elnöksége más, mint a többi volt. Az AP-nek adott interjúban közvetve elismerte, hogy Washingtonban mégsem olyan könnyű és gyors változásokat elérni, mint amit a kampányában ígért és az amerikai haderő főparancsnokaként szív is kell a munkához, míg üzletemberként jobb enélkül dolgozni. A 100 napos "határidő" szombaton jár le és éppen előtte pár nappal igyekszik bejelenteni a régóta lebegtetett masszív adócsökkentést, igaz abból a jelek szerint hiányzik majd a szintén megígért külkereskedelmi "kiegyenlítő" adó is.

Az amerikai elnök hétfőn a Fehér Házban fogadta az AP hírügynökség munkatársait abból az alkalomból, hogy szombaton lesz száz napja elnöki beiktatásának. Ennek kapcsán Trump úgy vélte, hogy az első száz nap "mesterségesen felállított korlát". Szavai szerint "nincs sok értelme" értékelni elnöksége első száz napját. Ez egy teljesen másfajta elnökség, mint a korábbiak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés