Az Észak-Koreának kedden küldött fenyegetés lehet, hogy nem volt elég kemény - mondta egy csütörtöki rendezvényen Donald Trump amerikai elnök, aki megismételte, hogy az ázsiai ország további provokáció esetén "tűzzel és dühvel néz szembe".

Trump egy New Yersey-i golfklubban beszélt, a CNBC tudósítása szerint karjait összefonva lassan ismételte meg, hogy Észak-Korea "tűzre és dühre" számíthat, ha tovább provokál. Ezután megismételte, hogy Észak-Korea fenyegetést jelent a világra, és a legkeményebben fel fog lépni ellene.

Amikor arról kérdezték, lehet-e ennél keményebb Észak-Koreával, trump úgy válaszolt, hogy "meglátjuk". Ugyanakkor arra nem kívánt válaszolni, hogy az Egyesült Államok mérlegeli-e egy megelőző csapás lehetőségét.

Az amerikai embereknek biztonságban kell érezniük magukat, és én mondom, hogy ha észak-Korea bármilyen támadáson töri a fejét a mi értékeink ellen, akkor ezek az emberek nagyon-nagyon idegesek lesznek, mivel olyan történik, amiben sosem hittek, hogy eljöhet - mondta Trump.