Előfizetői tartalom

Választási csalás: a főügyész vizsgálatot indít a kormány ellen

MTI
Luisa Ortega Díaz venezuelai főügyész tömeges választási csalás gyanújával vizsgálatot indított a venezuelai kormány és a választási hatóságok ellen. "Két államügyész vizsgálódik az alkotmányozó nemzetgyűlés megválasztásakor elkövetett csalások ügyében a Smartmatic cég segítségével" - jelentette be Ortega Díaz szerda este Caracasban.

A főügyész sokáig kitartóan támogatta Nicolás Maduro venezuelai elnököt és szocialista pártját, de a közelmúltban szembefordult az államfővel. Maduro többször jelezte: fel fogja menteni hivatalából Ortega Díazt, akinek útlevelét nemrég bevonták. A jogász határozottan bírálta Maduro terveit az alkotmányozó nemzetgyűlésre vonatkozóan, amelynek 545 tagját vasárnap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés