Előfizetői tartalom

Veszélyben Orbán nagy álma - Vége a régió tündöklésének

Fordulóponthoz érkezett a közép-európai régió, az elmúlt két évtized növekedési modellje ugyanis a végéhez ért - kongatták meg a vészharangot a térség döntéshozói számára legfrissebb átfogó elemzésükben a Citibank közgazdászai. A szakértők szerint strukturális reformokra van szükség, hogy a leszakadást megállítsák a kormányok, különben az ördögi körből nem tudnak kiszakadni ezek az országok. A lesújtó üzenetek mellett kedvező hír, hogy Magyarország viszonylag jól áll a többi régiós országhoz képest.

Átfogó és üzenetében igencsak lesújtó elemzést állítottak össze a közép-európai régió növekedési modelljének jövőjéről a Citi elemzői. Ez pedig Orbán Viktor magyar miniszterelnök nagyszabású vízióját is kikezdi. A kormányfő ugyanis az elmúlt években rendszeresen úgy foglalt állást, hogy Európa növekedési motorja Közép-Európában van és ez a térség lesz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés