Előfizetői tartalom

Költséges Cesarom offenzíva

Portfolio
Az elmúlt negyedévének romló értékesítési pozícióin próbál változtatni a Zalakerámia csoport immár legnagyobb súllyal rendelkező tagja, a romániai Cesarom. A piacszerzés azonban költséges dolog, ami miatt a Zalakerámia eredménye jelentősen visszaesett a bázishoz képest. Az év további részében a tófeji beruházás üzembe állítása és az átvilágítás utáni költségracionalizálás után már magasabb profitra számítunk.

Az árbevétel növekedést fékezte a forint erősödése két oldalról is. Kedvezőtlenül hatott a cég exportjára, s emellett a dinamikus piac(vissza)szerző akcióba fogott Cesarom hatása is tompítottan jelentkezik csak. A román cég lejben számolva 50.2%-kal euroban kalkulálva 27%-kal növelte eladásait, mindez forintban csak 17%-os növekedésnek felel meg. A három tagvállalat közül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés