CNN: még nem is írt alá Biden, máris Ukrajna határánál sorakoznak a nyugati fegyverek
Globál

CNN: még nem is írt alá Biden, máris Ukrajna határánál sorakoznak a nyugati fegyverek

Portfolio
Az elmúlt hetekben egyre kritikusabbá vált az ukrán katonák helyzete a frontvonalon, mivel az ellátottság terén súlyos hiányosságokat szenvedtek. A hétvégén az amerikai képviselőház elfogadott egy hatalmas segélycsomagot, amely hamarabb Kijevbe kerülhet, mint arra bárki számított volna - jelentette a CNN.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Az Egyesült Államok képviselőháza szombaton megszavazta az Ukrajnának szánt segélycsomagot, a szenátus pedig kedden foglalkozik majd a javaslattal. Amennyiben ott is jóváhagyásra kerül, és Joe Biden amerikai elnök aláírja a törvényt, akkor Ukrajna gyorsan fegyvereket és felszereléseket kaphat. Kijevnek elsődlegesen tüzérségi lövedékekre és légvédelmi rendszerekre van szüksége. Az orosz erőkkel szembeni jelentős létszámbeli hátrányban lévő ukrán katonák hónapok óta arra figyelmeztetnek, hogy súlyos lőszerhiányban szenvednek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az erőviszonyok már 10:1 arányban Oroszország javára billennek.

A Pentagon szóvivője, Patrick Ryder és Mark Warner, a szenátus hírszerzési bizottságának elnöke egyaránt hangsúlyozta az amerikai védelmi minisztérium gyors reagálásra való készségét és a logisztikai kapacitást, amely lehetővé teszi a hadianyag gyors mozgatását.

Információk szerint az amerikai segély nagy része már előre elhelyezésre került németországi és lengyelországi raktárakban, ami felgyorsítja az Ukrajnába való szállítást.

Különösen a tüzérségi lövedékek élveznek prioritást a szállítások esetében. Oroszbarát közösségi médiás csatornák már közzé is tettek felvételeket, amelyen azt állítják, hogy a hamarosan Ukrajnába szállítandó Bradley páncélosok sorakoznak Lengyelországban:

Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) figyelmeztetett arra, hogy Ukrajnában ettől még nem oldódnak meg a problémák egycsapásra, továbbra is kihívást fog jelenteni a tüzérségi lőszerek és légvédelmi rakéták hiánya. Arra is lehet számítani, hogy Moszkva csapásokat fog mérni az ukrajnai közlekedési infrastruktúrára, hogy megnehezítse az ellátást.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
mianmar háború