Hírszerzési jelentés: nagyon rosszkor jött Putyinnak a védelmiminiszter-helyettes botránya
Globál

Hírszerzési jelentés: nagyon rosszkor jött Putyinnak a védelmiminiszter-helyettes botránya

Portfolio
Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma csütörtökön ismét elkészítette az orosz-ukrán háborúval foglalkozó szokásos napi jelentését, melyben ezúttal az orosz védelmiminiszter-helyettes korrupciós botrányával foglalkoztak.

A hírszerzés három pontban foglalta össze meglátásait:

  • Április 23-án érkezett a jelentés, hogy az orosz nyomozó bizottság két hónapra őrizetbe vette Timur Ivanov helyettes védelmi minisztert. A vád szerint az Oroszországi Föderáció Bűntető Törvénykönyvének 6. szakasz 290. paragrafusa alapján, azaz kenőpénz elfogadása miatt indult meg az eljárás. Hasonló vétségekért akár 15 éves börtönbüntetés is kiszabható. Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő szerint Vlagyimir Putyin orosz elnököt értesítették az eljárásról. Ivanov tagadja a vádakat.
  • Szergej Sojgu védelmi miniszter szintén tud a vádakról. Ivanov a Moszkvai Regionális Kormányzat miniszterelnök-helyettese volt 2012-ben, egy időben azzal, hogy Sojgu regionális kormányzói pozíciót töltött be, így a két politikus valószínűleg szoros kapcsolatban állt egymással.
  • Ivanov jelenlegi pozícióját 2016-ban nyerte el, a rendelkezésre álló információk szerint komoly szerepe volt az ukrajnai Mariupol városának meglehetősen felemásra sikeredett újjáépítésében. Ivanov 2018-ban a vagyonnyilatkozata alapján 22 személygépkocsi tulajdonosa volt. A politikus luxuskedvelő életmódja meglehetősen kellemetlen annak fényében, hogy Putyin éppen az idén februárban megtartott évértékelő beszédében jelentette ki: Oroszország új hősei a "különleges katonai művelet" veteránjai lesznek. Ivanov őrizetbe helyezése a legsúlyosabb, orosz védelmi minisztériumot érintő botrány Anatolij Szerdzsukov védelmi miniszter 2012-es menesztése óta.

Címlapkép: Timur Ivanov védelmiminiszter-helyettes kihallgatása Moszkvában április 24-én. A címlapkép forrása: Moscow's Basmanny District Court/Anadolu via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
bmp-2 lánctalp harcjármű páncélos orosz szovjet stock