Kína felemelkedése kifejezetten jól jön az Egyesült Államok egyik szektorának – Nagy ugrás előtt a csúcsmodern vadászgép
Globál

Kína felemelkedése kifejezetten jól jön az Egyesült Államok egyik szektorának – Nagy ugrás előtt a csúcsmodern vadászgép

Portfolio
A Lockheed Martin amerikai hadiipari óriás arra számít, hogy Kína felemelkedése pozitív hatással lesz az üzletre, mivel záporozni fognak a megrendelések az Egyesült Államok partnereitől – számolt be az EurasianTimes.

Jay Malave, a Lockheed pénzügyi igazgatója nemrégiben azt közölte, hogy a fegyvergyártó vállalat, legalább egymilliárd dollárt vesztett egy titkos programban, amelytől hosszú távon várnak eredményeket. Ezt leszámítva viszont optimistán tekintett a jövőbe a Malave, mivel szerinte az indo-csendes-óceáni térségben Washington szövetségesei a közeljövőben sorra fogják leadni a rendeléseket a csúcskategóriás, ötödik generációs F-35-ös vadászgépekre. A jelenség hátterében egyértelműen Kína felemelkedését látja, mivel több országban is aggodalmakat kelt Peking gyors felemelkedése.

A Lockheed Martin azzal számol, hogy 2035-re már körülbelül 300 darab vadászbombázó állomásozhat majd a Távol-Keleten, amely jelentős gyártást igényel majd.

2020-ban Szingapúr állapodott meg az amerikai védelmi minisztériummal, hogy összesen 2,75 milliárd dollár értében 12 darab eszközt szereznek be. Ezek 2026-ig érkezhetnek meg az apró országba.

A vállalat közben felismerte, hogy javítani kell az ellátási láncok hatékonyságán, valamint a kulcsfontosságú készenléten is. Ezzel arra utalnak, hogy a cég elkezdett olyan külső partnereket is alkalmazni Amerika szövetségeseinél, amelyek képesek lehetnek a terhet átvállalni bizonyos esetekben, ezzel a kapacitás növelésére tudnak koncentrálni a gyártás során. Ilyen például a Japánban létrehozott karbantartási részleg.

A Lockheed Martin abban gondolkodik, hogy az F-35-ösök integrátor fegyverek lehetnek a térségben, ahol több szövetséges haderő is egyszerre használhatja a járműveket. Ez a képesség megerősíti a közös fellépést egy esetleges konfliktus esetén. Malave szerint ezzel hatékonyabban lehetnek képesek biztosítani a Távol-kelet biztonságát.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Válságban az autóipar, hatalmas a zuhanás
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború percről percre frontvonal péntek