Joe Biden: október 7-én újjáéledt a gyűlölet
Globál

Joe Biden: október 7-én újjáéledt a gyűlölet

MTI
|
Portfolio
A Holokauszt idején tapasztalt gyűlölet éledt újjá 2023. október 7-én, amikor a Hamász terrortámadást intézet izraeliek ellen - jelentette ki Joe Biden elnök kedden Washingtonban az amerikai Holokauszt Emlékmúzeum megemlékezésén.

Az elnök hangsúlyozta, ma sokan elfelejtik, hogy a Hamász indította el a terrort, a Hamász volt, amely izraeliekkel kegyetlenkedett, és a Hamász volt az is, amely túszokat ejtett, és tart fogva ma is. Egyben elítélte az amerikai egyetemeken tapasztalható antiszemita megnyilvánulásokat, és rámutatott, hogy zsidó diákokat ért akadályoztatás, és zaklatás áldozatává váltak, miközben antiszemita poszterek, és Izrael eltörlésére vonatkozó felhívások jelentek meg.

Joe Biden hozzátette, hogy nincs helye antiszemitizmusnak, vagy bármiféle gyűlöletbeszédnek, illetve erőszakkal való fenyegetésnek az amerikai egyetemeken, és sehol az Egyesült Államokban. 

A BBC beszámolója szerint amerikai elnök figyelmeztetett az antiszemitizmus Egyesült Államokban és világszerte való "vad emelkedésére".

Az egyetemek megfertőződtek az antiszemitizmus vírusával - így értékelte a történteket a kongresszus alsóházának republikánus elnöke, Mike Johnson. A politikus a Capitoliumban tartott Holokauszt megemlékezésen rámutatott, hogy az amerikai egyetemek nagyon gyorsan váltak a zsidó diákok számára ellenséges közeggé. A republikánus házelnök úgy fogalmazott, hogy azok az egyetemi karok, amelyek korábban kutatásaikról voltak híresek, mostanra "Hamász-párti tüntetőkkel fognak össze, hogy globális intifádára szólítsanak fel".

Több amerikai egyetemen kedden is folytatódtak a tüntetések. A főváros Washington egyik legnagyobb intézményében, a George Washington Egyetemen az aktivisták arra szólították fel a rendőrséget, hogy ne avatkozzon közbe, miközben azt követelték, hogy az intézmény szakítson meg minden kapcsolatot olyan vállalkozásokkal, amelyeket üzleti szálak kötik Izraelhez.

A Chicagói Egyetem területén kedden reggel a rendőrök rohamfelszerelésben számolták fel a tüntetők által kialakított sátortábort.

Címlapkép forrása: Kevin Dietsch/Getty Images

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
gepard légvédelmi jármű