Előfizetői tartalom

Augusztusi lakásroham: továbbra is sok az albérletes rémtörténet

Portfolio
Augusztusban minden évben erősen megugrik a kereslet a lakásbérleti piacon - főleg a diákok keresnek ilyenkor lakhatást. Érdemes óvatosnak lenni, mert továbbra is rengeteg a fekete vagy szürke bérbeadás, amivel nemcsak a bérbeadó járhat rosszul, hanem az albérlő is könnyen kerülhet kiszolgáltatott helyzetbe. Pedig egyetlen egyszerű lépéssel elkerülhetőek az ebből adódó problémák.

Több mint 600 ezren élnek hazánkban bérlakásban, és jelenleg is több mint 10 ezer lakást kínálnak kiadásra, amelyek iránt különösen augusztusban nagy a kereslet. A bérleti díjak emelkedése kézzelfogható volt az elmúlt években, amely nagy terhet jelent a bérlőknek, akik a statisztikák szerint az átlagbér kétharmadát költik már havonta lakhatásukra. Még mindig sokan vannak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés