Ingatlan

A Duna túloldalán is van élet

Portfolio
Bár a budapesti irodapiacon ma minden a Váci útról szól, a Duna túloldalán is fut egy igen hasonló közlekedési folyosó, mely irodisták ezreinek a munkahelyét tartalmazza. Elérkeztünk a budapesti irodapiac szegmenseit bemutató sorozatunk negyedik részéhez, melyben az észak-budai alpiaccal ismerkedhetünk meg az irodaház.info adatbázisának segítségével.
A sorozat eddigi részeit az alábbi linkekre kattintva olvashatod:A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF, BRF) nyolc alpiacra osztja a budapesti irodapiacot és ezen bontás alapján közli negyedéves statisztikáit. 2014-ban a teljes irodaállomány 10%-a koncentrálódott az észak-budai alpiacra. Bérbeadások tekintetében részesedéséhez gyengén teljesített az alpiac, itt realizálódott terület alapján a bruttó bérbeadás 7%-a. A bérirodák kihasználatlansága 2013-hoz képest több mint 2 százalékponttal csökkent, 2014 végén 21,7%-on állt, ami kicsit magasabb, mint a budapesti ráta.

A Duna túloldalán is van élet
Az alpiacok döntő többségéhez hasonlóan a bériroda állomány nem bővült Észak-Budán az elmúlt két évben. A tavalyi év utolsó negyedévében részesedéséhez mérten jól teljesített a térség, itt zajlott le a bruttó bérbeadás 12%-a, összesen 14 075 négyzetméterre kötöttek szerződést, melynek döntő többsége megújítás volt. 2014 utolsó három hónapjában az irodapiaci bérletiszerződés-megújítások közel negyed (23%-a) Észak-Budán realizálódott, ami alapján akár arra is lehet következtetni, hogy a bérlők nem szívesen költöznek el az alpiacról.

A Duna túloldalán is van élet
A budapesti irodatérképről leolvasható, hogy az észak-budai alpiac irodaházainak szinte mindegyike az Árpád fejedelem útja - Lajos utca - Pacsirtamező utca - Szentendrei út tengely vonzáskörzetében helyezkedik el, a többségük Óbuda belső részén. A Szépvölgyi út torkolata még ezen a tengely is kiemelhető, mint egy irodagócpont, ami különösen érdekes azt figyelembe véve, hogy a térség nem rendelkezik túl jó közlekedési kapcsolatokkal. A BRF besorolása szerint az észak-budai alpiachoz tartozik még a II. kerület Margit körúton kívül eső része, valamint a XII. kerület jelentős része is, itt azonban csak elvétve találhatunk egy-két irodaházat.


A Duna túloldalán is van élet
Lássuk az irodaházakat!

Graphisoft Park

A Duna túloldalán is van élet
A Graphisoft Parkot a szoftverfejlesztő Graphisoft eredetileg magának építette 1998-ban az egykori óbudai gázgyár területén. Az irodapark teljes területe mintegy 18 hektár, melyen 45 000 négyzetméter irodaterületet építettek fel és helyeztek üzembe. A Graphisoft Park területén találunk még egy 7050 négyzetméteres oktatási campust, egy 3200 négyzetméteres raktárterületet, valamint 2000 parkolóhelyet. A park irodáiban jelenleg 80 bérlő cég több mint 2800 munkatársa dolgozik. A legkisebb bérelhető iroda 20 négyzetméteres, míg a legnagyobb bérlő 8000 négyzetmétert foglal el.

Szépvölgyi Irodapark


A Duna túloldalán is van élet
A képre kattintva még több fotót láthatsz az irodaházról!

Az óbudai 'A' kategóriás irodakomplexum az irodahaz.info adatbázisa szerint az egyik legnagyobb Budapesten a maga 50 000 négyzetméternyi összes irodaterületével. A Rózsadomb lábánál, közel 6 hektár nagyságú területen elhelyezkedő irodapark a leírás szerint bérlőinek kényelmét az egyedileg kialakítható területekkel, valamint az irodapark területén található számos szolgáltatással - éttermek, bankfiók, fitness terem, autómosó - együttesen biztosítja. A Szépvölgyi Irodapark jelenleg 93%-os bérbeadottsági rátával rendelkezik.

Óbuda Gate


A Duna túloldalán is van élet
A képre kattintva még több fotót láthatsz az irodaházról!

A 2001-ben épült Óbuda Gate irodaház, Budán, az Árpád fejedelem útján helyezkedik el, közel a belvároshoz és a legfontosabb közlekedési csomópontokhoz. Az irodaház 14 300 négyzetméter irodát és komplex szolgáltatásokat kínál bérlői számára, a havi bérleti díj 10-13 euró között alakul négyzetméterenként. Az irodaház 70%-os bérbeadottsággal üzemel, nemzetközi és magyar vállalatok egyaránt megtalálhatóak a bérlők között. Egy néhány hónappal ezelőtti tranzakció során a Diófa Alapkezelő által kezelt Torony Ingatlan Befektetési Alap vásárolta meg.

Flórián Udvar


A Duna túloldalán is van élet
A képre kattintva még több fotót láthatsz az irodaházról!

Az 'A' kategóriás irodaház Óbuda legfontosabb közlekedési csomópontjában, az Árpád híd lábánál található. A Flórián Udvart a fejlesztő a XIX. századi stílusjegyek megőrzésével és XXI. századi modern technológiák alkalmazásával hozta létre. Adatlapja szerint az átlagon felüli belmagasság, a karcsú öntöttvas tartóoszlopok és boltíves födémszerkezetek különleges hangulatot kölcsönöznek az irodaháznak, csakúgy, mint a régészeti feltárások során előkerült római kori romok, melyek az egyik főbejáratnál, egy üvegpadló alatt kerültek bemutatásra. Az 10 800 négyzetméter alapterületű irodaházban található többek között a Portfolio szerkesztősége is.


hirdetés
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
WLP Ebes 1