Előfizetői tartalom

Az IT cégek mozgatják az iroda piacot

Portfolio
A gazdasági világválság előtt a pénzügyi szektor uralta a budapesti irodapiacot, a bankok bérelték a legtöbb új irodát, számukra épültek új, impozáns székházak. Mára a helyzet megváltozott: Budapesten a legnagyobb szereplők, az infokommunikációs szektor (IKT) vezető vállalatai építenek új székházakat, a világpiacon is jelentős magyar cégek pedig egyre nagyobb irodába költözne - derül ki a CBRE felméréséből.

Budapest irodapiacán a pénzügyi válság kitörése óta jól látható az a szerepcsere, amely során a fokozatosan egyre kisebb szereplővé váló, az egykor legnagyobb bérlői kereslettel rendelkező pénzügyi szektort a lendületesen fejlődő IKT-szektor cégei váltották fel. Az IKT-szektor 2012 és 2015 között töretlenül növelte a nettó bérbeadások közötti részesedését Budapest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés