Előfizetői tartalom

140 négyzetméter félmilliárdért? - Ez a magyar valóság

Portfolio
A napokban nyilvánosságra hozták az egyik belvárosi fejlesztés épülő lakásainak árlistáját, amivel megdőlt az eddigi rekord, az ott épülő legdrágább penthouse négyzetméterára majdnem eléri a 3 millió forintot. Bár több olyan projekt is fut jelenleg, amelyekben a vételár a jövőben megközelítheti ezt, azokról egyelőre nincsenek hivatalos adatok. Ennyiért viszont már Bécsben is szép számmal válogathatunk a lakáskínálatból, éppen ezért összehasonlítottuk az osztrák és a magyar fővárost a luxuslakások árai és azok bérbeadásával elérhető hozamok, valamint a lakás lehetséges hasznosítási módjainak szempontjából.

Bécsi árak Budapesten?Jogosan merül fel a kérdés, hogy ezekért az árakért miért akarna valaki Budapesten lakást venni, hogy ha akár Bécsben is kaphatna egyet. Az igazság azonban az, hogy a luxust az osztrák fővárosban is drágábban mérik, így míg Budapesten a Szervita téri projekt penthouse lakása 2,88 millió forintos négyzetméterárával (amibe a hatalmas terasz is beszámolásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés