Előfizetői tartalom

60 millió forint felett is van élet a lakáspiacon

Portfolio
Reálértéken számolva a korábbi 2,3 százalékos arányhoz képest 3,2 százalékra emelkedett 2016 első félévében a 60 millió forint felett értékesített lakások aránya a teljes eladásból, a Duna House adatai alapján. Kiemelkedő a II. és a XII. kerület Budán, valamint a pesti belváros - V. és VI. kerület -, ahol az elmúlt hónapokban az arány 15 százalék feletti volt.

2015 és 2016 között a házak esetében nem történt nagy változás, gyakorlatilag stagnálás figyelhető meg, de a 60 millió forint felett értékesített házak aránya így is sokkal magasabb. Az összes eladott ház 13,6 százaléka tartozott ebbe az árkategóriába, de például a kiemelkedően drága II. kerületben az értékesített házak 80 százaléka volt 60 millió forint felett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés