Előfizetői tartalom

A használt lakás jobb, mint az új?

Portfolio
15 millió forint az az összeg, ami alatt szinte egyáltalán nem lehet ma Budapesten új lakást venni. A tavalyi év óta hirtelen megugró keresletre a fejlesztők hiába reagáltak azonnal, egy beruházás átfutási ideje a tervezéstől a kulcsrakész átadásig általában több mint egy év. Éppen ezért jelenleg az a furcsa helyzet állt elő, hogy aki új lakást akar venni annak sokszor legalább egy, de néha másfél-két évet is várnia kell a beköltözésig. Ennek ellenére a fejlesztők a lakások többségét már a tervasztalról eladják, így akinek sürgős a költözés annak érdemes a használt lakások között is nézelődnie.

Mennyiért vehetünk új lakást?A már említett folyamat miatt hiába épül egyre több új lakás, egyelőre a kereslet azonnal felszívja azokat, így amellett, hogy várni kell a költözéssel az ár is meglehetősen magas. Jelenleg a Budapesten kínált új lakások mindössze 0,3 százaléka van a 15 millió forint alatti árkategóriában. Ezért az árért többnyire 25-30 négyzetméteres...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés