Előfizetői tartalom

A világ legrosszabban teljesítő lakáspiacai, ahol még most sem ért véget a válság

Portfolio
Miközben Magyarországon továbbra is szárnyal a lakáspiac, vannak országok, ahol nem ilyen jó a helyzet. A Business Insider összegyűjtötte azokat az országokat, amelyek lakáspiacain 2017-ben a legnagyobb visszaesés következett be. A vizsgálat ugyan csak az árváltozást veszi figyelembe, noha számos más tényezőt - gazdasági és politikai stabilitás, munkaerőpiaci helyzet, közbiztonság, élhetőségi mutatók - is meg lehetne nézni. Az eredmény tehát szubjektív, de jól mutatja, hogy egy globálisan erősödő világgazdaságban is vannak kevésbé szerencsés országok, ahol a válság még mindig nem ért véget.

9-6.. 9.GörögországA válság egyik legnagyobb veszteseként a lakáspiaci hanyatláson még most sem tudott túljutni a turisták által kedvelt Görögország. Az országban 2008 óta folyamatos a lakásárak csökkenése, az idei év második negyedévében éves szinten 2,5 százalékkal mentek lejjebb az árak. A többi országban végbement áremelkedés miatt viszont a kockázatkedvelő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés