Előfizetői tartalom

Az ukránok betörtek a hazai piacra

Portfolio
Nem csak a külföldi vásárlók tértek vissza a hazai lakáspiacra, de úgy tűnik a fejlesztők sem tétlenkednek, külföldieknek szóló projektetekkel kívánják kihasználni a jelenlegi piaci felívelést. A válság előtt bevett gyakorlatnak számított, hogy külföldi fejlesztő nem a magyar piacon kívánta lakásait értékesíteni, aztán ez csúfos véget ért sokak számára, most azonban ismét visszatérhet ez a korszak. Ilyen projekt már el is indult, a IX. kerület Erkel utcában egy ukrán cég épít, vélhetően az ukrán és orosz piacra lakásokat, legalábbis erre enged következtetni, hogy bármely információ egyelőre csak ezen a két nyelven érhető el. Ráadásul a cég egy másik telket is megvásárolt, ahol vélhetően szintén lakások kaphatnak helyet, mutatva, hogy a beruházó komoly potenciált lát a külföldiek hazai lakásvásárlásában.

A válság előtti években nagyon nagy arányban voltak jelen külföldi vásárlók a hazai lakáspiacon, az ír és spanyol vásárlók már a tervező asztalról megvásárolták az ingatlanokat, anélkül, hogy egyszer is Budapesten jártak volna. Ezt támogatta a aját hazai tapasztaltuk, mind a két országot ugyanis óriási ingatlanpiaci buborék jellemezte, az árak pár év alatt óriásit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés