Előfizetői tartalom

Ínséges évek után kezd végre feléledni az elitkerület

Portfolio
Mindenhol építkezéseket látunk, zajlanak a lakásfejlesztések az egész fővárosban, mi azonban most főként a budai oldalra és azon belüli is Bel-Budára koncentrálunk. A teljes építés alatt lévő állomány csupán kis részét teszik ki az itt található projektek, azonban az előző évekhez képest a jelenleg épülő pár száz új lakás hatalmas változásnak mondható. A XII. kerületben közel 200 új lakóingatlant fejlesztenek, ami azonban nem túl nagy szám, ha azt nézzük, hogy mintegy 40 ezer lakás található itt. Szóval a választék és lehetőség elég szűkös, de azért végre már van miből válogatni és mit összemérni. A célközönségben egyértelműen a zöld területre és a többszobás lakásra vágyó vásárlók vannak, akik számára az egymillió forint feletti négyzetméterárak sem jelentenek akadályt, és azok a befektetők, akik a válságból tanulva tudják, hogy a belvárosban és Bel-Budán voltak a legválságállóbbak a lakások.

A felkapott zöldövezeti budai kerületeket is elérte a lakásfejlesztési boom, Észak- és Bel-Budán mintegy 1350 új lakást építenek. Ez a szám még magasabb, ha hozzávesszük azokat a projekteket, ahol 20 lakásánál kevesebbet fejlesztenek. A Budapesten épülő új lakások teljes állományának körülbelül 7 százalékát teszi ki Buda közepe és északi része, ami jelentős változás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés