Előfizetői tartalom

Jó befektetés a saját tulajdonú lakás?

Portfolio
A lakásvásárlás legtöbbünk számára életünk legnagyobb pénzügyi döntése. Amikor lakást veszünk, két üzletet kötünk egyszerre. Egyrészt megtakarításainkból és/vagy felvett hitelből vásárolunk egy ingatlant, másrészt a megvásárolt ingatlant bérbe adjuk saját magunknak. Ez a megközelítés pedig más befektetésekkel is összehasonlíthatóvá teszi a lakásvásárlást - olvasható a nemrég megjelent ZILLOWSZTORIK című könyvben.

Saját célú lakás vásárlásakor a legfontosabb szempont az, hogy mennyire tudnánk az adott környéken az adott épületben elképzelni az életünket, mennyire töltenénk ott szívesen a mindennapjainkat. Ebből kiindulva a saját lakásra nem feltétlenül kell befektetésként tekinteni, a piaci mozgások azonban akaratlanul is befolyásolják a lakásárakat, így a legfőbb vagyontárgyunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés