Előfizetői tartalom

Megjelentek a piacon az akciós lakások - Véget érhet az áremelkedés Magyarországon?

Portfolio
Az utóbbi években az új lakásokkal kapcsolatban szinte minden elemzésben az árak töretlen emelkedéséről hallhattunk, így sokszor úgy tűnik, mintha a végtelenségig emelkednének az árak. Elég azonban csak néhány évet visszatekinteni az időben, amikor új lakást ingyenes autóbeálló és konyhabútor nélkül esélytelen volt eladni. A kérdés tehát az, hogy eljön-e a mostani piacon is egy ahhoz hasonló időszak és ha igen, mikor kerülhet rá sor.

A budapesti új lakások folyamatosan drágulnak, ami elsősorban a már sokat emlegetett építőanyagok és munkaerő költségeinek növekedésével magyarázható. Az OTP Jelzálogbank Budapesti Újlakás Értéktérképe szerint míg 2015-ben 450 ezer forint volt a budapesti új lakások átlagos négyzetméterára, addig 2016-ban már elérte az 500 ezer forintot, az idei átadású lakások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés