Előfizetői tartalom

Megőrültél, hogy lakást veszel? - Nyomós érvek szólnak ellene!

Portfolio
A jelenlegi lakáspiaci feltételek között szinte minden a lakásvásárlókat segíti, ugyanakkor a lakosság több mint 10 százaléka mégis bérelt lakásban lakik. Ez az arány ugyan a nyugat-európai országokhoz képest meglehetősen alacsony, az elmúlt években azonban növekedés tapasztalható benne. Annak ellenére, hogy ilyen kedvezőek a lakásvásárlás feltételei, mégis miért döntenek egyre többen a bérlés mellett? Jellemző, hogy a bérelt lakásban élők aránya a legalacsonyabb és a legmagasabb jövedelmi csoportokban a legmagasabb, akiket természetesen eltérő okok vezérelnek a döntésben. Előbbieket a vásárlás lehetőségének hiánya tereli a bérlés felé, míg a magas jövedelműek a mobilitás, vagy az egyéb befektetéseik magas hozamai miatt nem vásárolnak.

Magyarországon hagyományosan nagyon magas a lakástulajdonlás aránya, az emberek közel 90 százaléka saját maga által tulajdonolt lakásban lakik, míg a bérlést sokan csak és kizárólag átmeneti megoldásnak tartják. Bár a bérlakásban lakók aránya valóban kicsi, azért összesen mégis több százezer embert érint a bérlés mint lakhatási megoldás. Jellemző, hogy a bérlés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés