FONTOS Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?
 
Előfizetői tartalom

Vigyázz, veszélyes túl olcsón új lakást venni

Portfolio
Az új lakások árazását számos tényező befolyásolja, nem csak az adott projekt lokációja, de a lakás egyedi adottságai is komoly tényezőt jelentenek. Még a már hosszú ideje a piacon lévő szereplők sincsenek könnyű helyzetben az árak megállapításakor a folyamatosan emelkedő kivitelezési költségek következtében, folyamatosan monitorozniuk kell a várható profit alakulását illetve az értékesítések ütemét. A lakásépítési hullámot több új szereplő is igyekszik kihasználni, akik nem rendelkeznek megfelelő tapasztalattal az árazásban, inkább csak másolják a nagyobb beruházók árait, ami azért veszélyeket rejt magában a projekt megvalósulását illetően, és így a vásárlók számára is.

Az elmúlt időszakban felpörögtek a lakásépítések, több korábban is a piacon jelenlévő fejlesztő mellett egyre újabbak jelennek meg. A növekedésben nagy szerepet játszott az áfakulcs tavaly év eleji lecsökkentése. Ezt megelőzően ugyanis az új lakások nettó árai sok területen nem tették lehetővé a beruházások elindítását. Az áfa csökkentése elsősorban tehát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés