Előfizetői tartalom

Lerohannak minket az oroszok, ukránok, izraeliek

Portfolio
Ahogy melegszik az idő, úgy nő az utazási kedvünk. A hazai turizmus felfelé ívelő teljesítményét igazolja, hogy 2014 januárjában a vendégek száma 15,7%-kal, míg a vendégéjszakák száma 13,5%-kal emelkedett a tavalyi év azonos időszakához képest. Szintén kedvező folyamat, hogy a magyar turisták nem csak a SZÉP Kártyát használják ki, hanem saját jövedelmükből is költenek utazásra. A nemzetközi összehasonlítás pedig azt mutatja, hogy a foglaltság és az egy szobára jutó bruttó szobaár-bevétel növekedése Magyarországon mindegyik régiós versenytárs országunkét meghaladta január-februárban.

2014 első hónapjában 453 ezer vendég mintegy 1,1 millió vendégéjszakát töltött el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken. A belföldi turizmus adatai különösen jól alakultak, eszerint a belföldi vendégek száma 18,4%-kal, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 16%-kal nőtt 2013 januárjához viszonyítva. A legnagyobb mértékben a négy- és három csillagos szállodák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés