Előfizetői tartalom

Budapest nem túl okos város

Portfolio
A spanyolországi IESE Business School elkészítette a világ "legokosabb" (legjobb) városait listázó Cities in Motion 2014 Indexet. Okos város alatt a készítők olyan városokat értenek, ahol magas az életminőség, az innováció szintje és mindez fenntartható. Budapest nem szerepelt túl jól a listán, mindössze a 74. helyezést sikerült elérnie a 135-ös listán. Cikkünkből megtudhatod, miért.

Mintegy 50 indikátort vettek figyelembe, 10 kategóriában, így alakult ki a végső rangsor. Idén Tokió lett az első helyezet, a japán főváros szinte minden kategóriában tarolt. Az első húsz helyezet között 10 európai város található, köztük a legtöbb Svájcban, ezen kívül hat amerikai, három ázsiai és egy ausztrál metropolisz került be a top 20-ba.A kutatás során 55...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés