FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Budapest is rajta van a világ legzsúfoltabb városainak listáján

Portfolio
Hazánk fővárosa is felkerült a legzsúfoltabb közlekedésű városok listájára - derül ki a TomTom 2016-os Traffic Index eredményeiből. A budapesti sofőrök átlagosan 22 százalékos extra utazási idővel számolhatnak a nap bármely időpontjában, míg 44 százalékkal az esti csúcsforgalomban egy jól járható, akadálymentes időszakhoz viszonyítva. Ez éves szinten összesen 96 óra extra utazási órát jelent, de a magas óraszám ellenére mégsem Budapest a régió legzsúfoltabb városa.

Budapest is felkerült arra a hat kontinens 295 városát tartalmazó listára, ami az átlagos forgalmi fennakadásokat vizsgálta. A magyar főváros a hasonló méretű városok listáján a 174-ből a 108. helyen áll, 2014-hez képest a forgalmi zsúfoltság 2 százalékkal emelkedett. Míg Budapesten a közlekedők 22 százalékos extra utazási idővel számolhatnak, addig Szlovákiában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés