Előfizetői tartalom

Ezeknek a magyaroknak a gatyájuk is rámegy az albérletre

Portfolio
Magyarországon a lakosság mintegy 88 százaléka saját tulajdonú lakásban él, míg 12 százalék bérli lakását. Ugyanez az arány Európa legtöbb országában kisebb különbségeket mutat, vagyis az emberek nagyobb arányban bérelnek és kisebb arányban birtokolnak saját tulajdonú lakást. Nincs ez másként Londonban sem, ahol a világ egyik legmagasabb lakásárai is a bérleti piac felé terelik a lakosságot. A brit fővárosban jelenleg minden második ember bérelt lakásban él, arányuk pedig folyamatosan nő a saját lakást tulajdonlók rovására. Ennek kapcsán megnéztük, hogy Londonban vagy Budapesten jelent-e nagyobb terhet egy albérlet fenntartása, valamint hol mennyibe kerülnek az átalagos albérletek és mit jelent mindez a fizetésekhez képest.

A magyarországi és a nyugat-európai élet közti összehasonlítás során gyakran elhangzik érvként, hogy hiába magasabbak a nyugat-európai fizetések, a lakhatás is annyival drágább, hogy a fizetés nagy részét az viszi el. Londonban ez különösen igaz, ahol a magas lakásárak következtében a lakások bérleti díjai is az egekben vannak. A vizsgálatban az átlagos kétszobás lakások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés