Előfizetői tartalom

Hivatalos: januártól indul az építőipari cégek támogatása

Portfolio
Egyre nagyobb problémát jelent az építőipari munkaerőhiány, ezzel együtt azonban az ágazat gépesítettsége sem teszi lehetővé a felmerülő igények szerinti bővülést. Ennek kapcsán november végén együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke az építőipar teljesítményének növeléséről. Koji László, a Szakszövetség elnöke a szervezet évzáró közgyűlésén hivatalosan is bejelentette, hogy legkésőbb januárban megjelennek az építőipar gépesítését támogató pályázatok - írja a Világgazdaság.

A januárban megjelenő pályázat 20 milliárd forint keretösszegű lesz, amellyel az ágazat gépesítését segíti az állam. Koji László, az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke szerint a jelenlegi 550-600 milliárd forintnyi megrendelés teljesítésére már nem képes az ágazat, a következő években ráadásul a mostaninál is nagyobb bővülést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés