A Market Építő Zrt. nyerte a Fővárosi Állat- és Növénykert által a Pannon Park kivitelezésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást. A park, ami a Kárpát-medence múltbéli, évmilliókkal ezelőtti élővilágát igyekszik felidézni, hatalmas fedett csarnokként üzemel majd, és növényekkel, állatokkal, kifutóval és akváriummal várja majd a látogatókat. A tervek szerint 2020-ra készülhet el teljes egészében a beruházás - közölte a városligeti intézmény.

Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványában megjelent közbeszerzési hirdetményre két ajánlattevő jelentkezett, közülük nyerte el a megbízást a Market Építő Zrt. - olvasható az Állatkert közleményében.

Az Állatkert tavaly ősszel indította meg a Pannon Park vállalkozási szerződés keretében a kulcsrakész kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást, és két ajánlattevő nyújtott be ajánlatot: a STRABAG-MML Magas- és Mérnöki Létesítmény Építő Kft., valamint a Market Építő Zrt. A kormány 25 milliárdos keretösszegben határozta meg a támogatást a fővárosnak és a fővárosi állatkertnek a tervei kivitelezésében. Az ajánlati ár azonban mindkét esetben meghaladta a rendelkezésre álló keretösszeget, így ezt az eljárást eredménytelenné kellett nyilvánítani.

Miután határoztak a szükséges többletforrások biztosításáról, a Fővárosi Állat- és Növénykert újabb közbeszerzési eljárást indított a kivitelező kiválasztására. A tárgyalásos eljárás során a legalacsonyabb ajánlati árat a korábbiakhoz képest 2 milliárd forinttal sikerült mérsékelni. Az ajánlatok elbírálása során több szempontot is figyelembe vettek, az ajánlati ár szerepelt a legnagyobb súllyal, de szempont volt az ajánlat szakmai tartalma, például az organizációs terv minősége, a műszaki ütemterv megfelelősége, valamint a késedelmi kötbér mértéke is.

A közleményben szerepel, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert területe, amely az idők során 18 hektárról kevesebb mint 11 hektárra zsugorodott, 2014 óta több lépésben bő 7 hektárral nőtt, és ennek legnagyobb része, 6,5 hektár, ami a megszűnt Vidámparktól örökölt területből adódik.

Az új területeken négy fő fejlesztési program megvalósítását tűzték ki célként, a Pannon Parkot a volt vidámparki terület nagyobbik, mintegy öthektárnyi területrészén alakítják ki. A tematikus bemutatókomplexumban a pannon ősvadon világát igyekeznek feleleveníteni. A Pannon Park a tervek szerint nagy terjedelmű, tágas szabadkifutókból, illetve egy központi, fedett építményből fog állni.

Ősvadonnal bővítik a főváros legnagyobb élményparkját

Kép forrása:budapest.hu

Ősvadonnal bővítik a főváros legnagyobb élményparkját

Kép forrása: zoobudapest.com


Több ezer új lakás egy helyen a Portfolio Új Lakópark adatbázisában! Válogass Buda, Pest és vidék legjobb új építésű lakóprojektjei között! Nézegess képeket, tudj meg minél többet a projektekről és kérj személyre szabott ajánlatot közvetlenül a fejlesztőktől! Kattints és nézd meg a több mint 50 projektet!


2015.01.29 17:26 25 milliárdot költünk a fővárosi állatkertre