Ingatlan

Újabb fordulat a Bálna ügyében

MTI
Budapest vezetői azt javasolják a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy hatalmazzák fel a főpolgármestert, tárgyaljon a kormánnyal a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központ állam részére történő értékesítéséről - derül ki a közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésből.
A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett - a budapest.hu oldalon csütörtökön közzétett - javaslatban az olvasható, hogy a Bálna iránt heten érdeklődtek, a pályázati dokumentációt egyedül az MNB-Jóléti Kft. vásárolta meg, de december 15-éig, a határidő lejártáig onnan sem érkezett ajánlat.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) december 12-i sajtóközleménye értelmében sem a MNB, sem leányvállalata nem kívánt ajánlatot tenni a nyilvános pályázat útján meghirdetett épület megvételére. Ezt azzal magyarázták, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter november 30-án bejelentette: a központot megvásárolják a Magyar Turisztikai Ügynökség részére.

A pályázati eljárás eredménytelennek minősül, ugyanakkor az állam részére történő értékesítési tárgyalások lefolytatására tekintettel az újabb kiírásról való döntés nem releváns. Az előterjesztés elfogadásával a Fővárosi Közgyűlés felkérheti a főpolgármestert, hogy folytasson tárgyalásokat a kormánnyal a központ értékesítéséről, majd a tárgyalások eredményét terjessze a testület elé.
Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
B_RKL20201208001 (1)